Over Naomi

Yoga heeft mij op veel momenten in mijn leven geholpen.

Ik ben zeer hoog gevoelig en kwam hier pas achter toen ik bijna 20 jaar was en toen vielen de puzzelstukjes in elkaar en begreep ik waarom ik mij zo vaak anders voelde en waarom ik als kind zoveel hoofdpijn had.

Toen ik voor het eerst yoga deed als puber tussen ‘oude mensen’ voelde ik me niet op mijn gemak en ben ik na een paar lessen gestopt. Yoga heeft mij later wel geholpen zowel mentaal als fysiek. Rond mijn 30e kreeg ik een burn-out en depressie en ook tijdens mijn gecompliceerde zwangerschap en na mijn bevalling heb ik mijzelf kunnen herpakken en draad in mijn leven weer op kunnen pakken.

Het heeft mij als HSP geholpen de stilte en rust in mezelf te vinden en om te leren gaan met alle prikkels, drukte en verwachtingen van de huidige maatschappij. Ik heb leren van mezelf te houden en te accepteren wie ik ben en anders mag zijn.

Na jaren zelf yogalessen te hebben gevolgd besloot ik zelf de docentenopleiding te volgen zodat ik andere mensen kon helpen laten voelen en ervaren wat yoga voor je kan betekenen. Algauw voelde ik dat ik bij de kinderen ‘moest’ beginnen! “Wat als ik kinderen op jonge leeftijd al yoga en mindfulness kan laten ervaren en tools kan meegeven die zij thuis en op school kunnen gebruiken en in hun verdere leven….?”

Tijdens mijn eerste yogalessen op een basisschool en BSO wist ik dat ik me verder wilde specialiseren. Ik kwam veel kinderen tegen die extra aandacht nodig hadden, niet begrepen werden of net iets anders waren dan de rest.

Ik ben mij daarom verder gaan specialiseren en verdiepen in (therapeutische) yoga voor kinderen en volwassenen met een specifieke zorgbehoefte, verstandelijke en lichamelijke beperking, zoals HSP, HB, autisme, ADD/ADHD, Down Syndroom of Cerebrale Parese en rolstoelgebruikers.

Mijn wens is om iedere dag zoveel mogelijk kinderen, tieners en volwassenen kennis laten maken met yoga zodat ze zich bewust mogen worden van hun lichaam, hun adem, hun gedachten… en dat ze gaan voelen en accepteren dat wat er is en dat je goed bent zoals je bent en je mag zijn wie je bent!

Ik geef de yogalessen op een rustige, zachtaardige en toegankelijke manier. Puur vanuit mijn hart en met veel liefde en plezier, zodat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt, zich veilig voelt en zichzelf kan zijn.

De ogen, glimlach en ontspannen gezichten na de les zien maakt mijn hart iedere keer weer een sprongetje!

Hopelijk ontmoeten we elkaar!

 

info@omiyoga.nl

06 83 41 99 16

~

Privacyverklaring

h

Algemene voorwaarden